Hae tästä blogista

21.2.2012

Siskospipot



Tämä oli kivannäköinen ja nopeatekoinen pipo. Tein pikkusiskolle samanlaisen. Ohje Novitan, jätin tupsun pois.

Lanka: Novita isoveli (vajaa kerä menee pipoon)
Puikot: sukkapuikot koko 5

--

Luo sukkapuikoille 80 s ja jaa s:t neljälle puikolle, 20 s kullekin puikolle. Neulo joustinneuletta suljettuna neuleena 6 cm. Aloita sitten kohoneule ruutupiirroksen 1. krs:lta ja toista 4 s:n mallikerta 20 kertaa. Toista ruutupiirroksen krsia 1-12. Neulo kohoneuletta, kunnes pipon korkeus on 21 cm.

Aloita kavennukset neulomalla jokaisen 2 o s:n kohdalla 2 s oikein yhteen ja 2 n s:n kohdalla 2 s nurin yhteen = 40 s. Neulo 1 krs 1o 1n -joustinneuletta. Neulo koko seuraavan kerroksen ajan 2 s yhteen = 20 s. Katkaise lanka. Pujota lanka neulan avulla loppujen s:iden läpi.




Mitä opimme tästä? Oikea silmukka on ruutupiirroksessa se laatikko, jossa ei ole poikkiviivaa... Toinen pipo meni jo kohdalleen.

10.2.2012

Harmajat kivet -korvakorut


Joskus loppusyksyllä 2011 tarvitsin harmaat korvakorut - lasihelmet löytyivät muistaakseni Sinellistä.

Kuukivet-korvakorut


Korvakorut syyspuolelta 2011 - mustia helmiä hopeisessa korupiikissä. En tehdessäni verrannut korvakoruja - kummassakin on kymmenen helmeä mutta en ottanut huomioon että helmet ovat keskenään hyvin eripaksuisia!

Kuvausidea lainattu Suppuralta.

9.2.2012

Exodus-pitsisukat



Ehkä eläkkeellä seuraavan kerran teen nämä sukat - sen verran töisevät olivat! Ohje Novitan sukkalehdestä, mutta tietenkin valitsin lehdestä juuri ne sukat, joiden ohje oli päin seinää, ja myöskin korjaus ohjeeseen Novitan sivulla oli ensin väärin ja vaati toisen (!) korjauksen julkaisemisen...

Oli miten oli, olen sukkiin tyytyväinen, tein pituutta sen verran että pilkistävät talvisaappaista.

Jatkoin pitsikuviota kärjessä pidemmälle kuin mitä ohjeessa, ja kantapään sekä kantapään kiilakavennukset tein samoin kuin perussukassa yleensä ruukaan.

Seuraavan kerran pitsineuleita neuloessa täytyy yrittää muistaa vähän höllentää käsialaa, sukan suun pitsistä tuli vähän turhan napakka. No, eivät valu nilkkaan makkaralle.