Hae tästä blogista

27.10.2013

Lahjapaperi

Siskontyttö sai tällaisessa paketissa pienen lahjan. Idea varastettu jostain internetistä (todennäköisesti Pinterestin kautta bongattu - tarkasti en muista).


19.10.2013

Vauvan tumput

Nappipipolle kaveriksi ja lämpimien tumppujen tarpeeseen neuloin nämä. Jätin peukalon pois - ei pinsettiotetta, ei peukalon tarvetta...



Lanka: Novita Nalle
Puikot: 3½
Koko: 2-6 -kuiselle vauvalle

32 silmukkaa. Tumppujen varret joustinneuletta, 2o2n. Varren pituus vajaat 7 cm. Kämmenosa vuorotellen oikeaa ja nurjaa. Kavensin silmämääräisesti sädekavennuksena. Kämmenosan koko pituus n. 6 cm.

18.10.2013

Origamiperhoset

Vauvan nimenantojuhliin tulee pöytäkoristeiksi vaahteranlehtiä ja origamiperhosia. Kerettiläisiä origameiksi siksi, että käytin liimaa jotta sain perhoset pysymään kasassa - erilaista paperia (esim. washi-paperia) käyttämällä ei ehkä tarvitsisi.


Ohje löytyi Pinterestin kautta Goorigami.com:ista.




16.10.2013

Solkipipo

Kuva: Instagram

Tällainen pipo on ollut pitkään mielessä, ja viimein sain aikaiseksi toteuttaa sen. Tässä yhteydessä jouduin opettelemaan aukkojen jättämistä neuleeseen - tapahtui niin, että ensin neulottiin aukon sivut edestakaisin, ja sitten soljen alle jäävä osa.

Solki on pätkä H&M:ltä ostamastani tekonahkaisesta vyöstä. Nurjalle puolelle, soljen päitä piilottamaan neuloin pienet läpät, jotteivät paina.

Silmukkamäärän ja koon osalta konsultoin Novitan pipo-ohjetta, mutta jouduin purkamaan ja aloittamaan alusta ja vähentämään silmukoita reippaasti.

Jos tekisin tämän pipon uudestaan vähentäisin silmukoita entisestään, ainakin 4.

Lanka: Novita Nalle
Puikot: 3½
Koko: päänympärys 58 cm

114 silmukkaa. Resori 3o3n, korkeus n. 5 cm. Sitten joka toinen kierros o, joka toinen n kunnes koko pipon korkeus on 26 aloita kavennukset nurjan kierroksen jälkeen. Neulo jokaisella kavennuskierroksella tasavälein oikein yhteen jokaisella puikolla kaksi kertaa, jolloin kierroksella työstä kaventuu 8 s. Neulo välikierros. Toista kavennuskierros kuten edellä. kun jäljellä on 36 s katkaise lanka ja päättele työ.

8.10.2013

Pinnasängyn pehmuste

Enää eivät puske kaksikuukautisen raajat holtittomasti pinnojen välistä.

Monsieur-kangas oli japanilaista, ja 110 cm leveää. Nyt täytyisi keksiä käyttöä ylijääneelle kankaalle (kun sitä piti siis ostaa pituuden puolesta kaksinkertaisesti verrattuna raidalliseen).

Käänsin nauhojen päät (24 kpl) käsin, en saanut niitä koneella menemään sievästi.