Hae tästä blogista

19.12.2016

Vanttuut kummitytölle



Koko: 6-vuotiaalle (130cm; 40s)
Lanka: Novita Nalle
Puikot: 3.25

Nämä ovat ensimmäiset lapaset, jotka olen tehnyt (no tarkalleen ottaen aiemmin olen tehnyt yhden taaperon lapasen peukaloa ja kärkikavennuksia vaille).

Ilmeisesti lankadominanssin vuoksi varren resorin nurjat silmukat (punaisella langalla) hassusti korostuvat tuossa joustinneuleessa.

Ohje Novitan ohjetta mukaillen - koot 90(110)130(146) cm:

Vasemman käden lapanen:

Luo 32(36)40(44) s ja jaa s:t neljälle puikolle. Kerroksen vaihtumiskohta on IV ja I puikon välissä. Neulo suljettuna neuleena joustinneuletta 2o 2n 7(8)9(10) cm.

Neulo sileää neuletta 2 krs. Aloita peukalokiilan lisäykset: neulo seuraavaa kerrosta, kunnes II puikon lopussa on jäljellä 4 s. Tee lisäys (= ota kahden s:n välinen lankalenkki vasemmalle puikolle ja neulo se kiertäen oikein), neulo 2 o, tee lisäys ja neulo 2 o. Jatka sileää neuletta ja toista kiilan lisäykset joka 3. krs vielä 3(4)5(5) kertaa. Kiilan silmukkaluku lisääntyy aina 2:lla. Kun olet tehnyt lisäykset valmiiksi, neulo 1 krs ja sitten seuraavaa kerrosta kiilan alkuun. Siirrä kiilan 10(12)14(14) s apulangalle odottamaan.

Luo kiilan kohdalle 2 uutta s:aa ja neulo kerros loppuun. Vaihda työhön 2. väri ja jatka sileää neuletta, kunnes kämmenosan pituus joustimesta eteenpäin mitattuna on noin 9(11)12(13) cm tai kunnes etusormi jää peittoon.

Kärkikavennukset:

Neulo I sekä III puikon alussa 1 o, tee ylivetokavennus (= nosta 1 s oikein neulomatta, neulo 1 o ja vedä nostettu s neulotun yli) ja neulo II sekä IV puikon lopussa 2 s oikein yhteen, 1 o. Tee tällaiset kavennukset joka kerros, kunnes työssä on jäljellä 8 s. Katkaise lanka, pujota se loppujen silmukoiden läpi ja päätä hyvin.

Peukalo:

Ota apulangalla odottavat s:t työhön ja poimi niiden lisäksi peukalon juuresta 2 s. Jaa nämä 12(14)16(16) s kolmelle puikolle ja neulo 1. värillä sileää neuletta suljettuna neuleena. Kun olet neulonut 3(3,5)4(4,5) cm tai kun peukalon kynnestä näkyy puolet, tee kärkikavennus neulomalla jokaisen puikon lopussa 2 s oikein yhteen, kunnes työssä on jäljellä 4 s. Neulo sitten 1 s ja nosta muut s:t sen yli vasemmalta oikealle, päätä hyvin.

Oikean käden lapanen:

Neulo vasemman lapasen peilikuvaksi eli tee peukalokiila 2 s:n päähän III puikon alusta. Neulo lapanen päinvastaisilla väreillä eli aloita 2. värillä ja tee peukalo 2. värillä.

Kämmenselän kuvio Pinterestistä (jouduin jättämään silmukkamäärän vuoksi hieman vajaaksi):



Ei kommentteja: