Hae tästä blogista

1.1.2018

Säärystimet


Entiset säärystimet olivat jo niin huonossa kunnossa, että oli syytä neuloa uudet. Nämä neuloin joululomareissulla (n. 2500 km autossa joten aikaa niinkin oli, päivänvaloa ei.)

Lankana Novitan 7 veljestä. Ensin joustinneuletta (2o2n) ja sitten makkaraa: ensin neulotaan 12 krs oikein. Ensimmäinen ruttukerros: nosta 9 kierrosta alempaa työn takana puolet silmukan puikoista apupuikolle. Neulo sitten nämä silmukat oikein yhteen kuluvan kierroksen silmukoiden kanssa. Sitten loput puikon silmukoista normaalisti oikein. Seuraavaksi 12 krs oikein, ja toinen ruttukerros: neulo puolet I-puikon silmukoista oikein. Nosta sen jälkeen apupuikolle 9 krs alempaa saman verran silmukoita, kuin puikolla on jäljellä. Neulo apupuikon silmukat ja I-puikon silmukat oikein  yhteen. Toista krs loppuun. Sitten taas 12 krs oikein. Jatka tätä, kunnes ruttuvartta on haluttu määrä - näissä säärystimissä on 3 ruttukerrosta.

Ennen säärystimien alareunan joustinta lisäsin muistaakseni 1 s per puikko varmistaakseni, että ne asettuvat nilkkurien päälle sievästi.



Ei kommentteja: